Artena – Wołowina Angus dla szczeniąt 12kg z marchewką, zieloną fasolką kalafiorem, pomidorami i cukinią.

325.00

Brak w magazynie

Opis

Wołowina Angus znana jest ze znacznej zawartości mięśni i klasyfikowana jako produkt wyższej jakości w porównaniu ze zwykłą wołowiną ze względu na zwiększoną marmurkowatość (ilość tłuszczu śródmięśniowego). Dobra marmurkowatość oznacza, że tłuszcz jest rozproszony cienko i równomiernie w całym mięsie, co zapewnia jednolitą teksturę, soczystość i smak. Wołowina Angus ma również niższą zawartość tłuszczów nasyconych, jest bogata w aminokwasy, witaminy i minerały oraz mniej kurczy się podczas procesu gotowania.

Łączna zawartość wołowiny 65% – W tym minimum 35% świeżo przygotowanej wołowiny Angus

Suszona mieszanka 5 starannie wybranych składników, każdy z własną wyjątkową korzyścią 

  • MARCHEW: Źródło witaminy A, która ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie narządu wzroku.
  • ZIELONA FASOLKA: Źródło żelaza, które wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia.
  • KALAFIOR: Źródło witaminy B9, ważnej dla metabolizmu aminokwasów i nukleotydów.
  • POMIDOR: Źródło błonnika pokarmowego, który wpływa na prawidłowy czas pasażu jelitowego.
  • CUKINIA: Źródło witaminy B3, ważnego kofaktora metabolizmu węglowodanów, białek i tłuszczów.

Zdrowy układ trawienny- Prebiotyki MOS i FOS mogą ułatwiać trawienie i mieć korzystny wpływ na rozwój prawidłowej flory bakteryjnej jelit

Naturalnie występujący kolagen – Zawarty w świeżo przygotowanych składnikach kolagen, pomaga zachować zdrowie stawy i skórę

SKŁAD

Wołowina 65% ( świeżo przygotowana wołowina Angus 35%, suszona wołowina 25%, tłuszcz wołowy 5%), bataty, fasolka, pulpa buraczana,
suszona mieszanka produktów Superfoods* (w tym marchewka, fasolka szparagowa, kalafior, pomidor, cukinia), suplement omega-3, minerały,
glukozamina (178 mg/kg), metylosulfonylometan (178 mg/kg), siarczan chondroityny (125 mg/kg), fruktooligosacharydy (FOS, 175 mg/kg),
mannanooligosacharydy (MOS, 50 mg/kg), ekstrakt z oliwek (0,01%)
*Każdy odpowiada 4% świeżych składników

SKŁADNIKI ANALITYCZNE

Białko surowe 36%
Tłuszcz surowy 18%
Włókno surowe 4%
Popiół surowy 6,5%
Wilgotność 8%
Bezazotowe związki wyciągowe (NFE) 27,5%

Energia metaboliczna 391 kcal/100g
Kwasy tłuszczowe omega-6 1,3%
Kwasy tłuszczowe omega-3 0,8%
Wapń 1,1%
Fosfor 0,9%
Kolagen 14%

DODATKI DIETETYCZNE (NA KG)

WITAMINY:
witamina A 14423 j.m., witamina D3 2000 j.m.,
witamina E 96 j.m.
PIERWIASTKI ŚLADOWE:
cynk (jednowodny siarczan cynku) 83 mg,
żelazo (jednowodny siarczan żelaza (II)) 48 mg,
mangan (jednowodny siarczan manganu) 34 mg,
miedź (pięciowodny siarczan miedzi (II)) 14 mg,
jod (bezwodny jodan wapnia i jodek potasu) 1,7 mg,
selen (selenin sodu) 0,38 mg